Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna - na śniadanie, na kolację, na przekąskę !
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 63
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4383
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 224
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 63
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4383
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 224
Składniki
Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki. Filety rozmrażamy na tyle, aby można je był pokroić na mniejsze kawałki. Opłukane i osuszone posypujemy przyprawą typu vegeta. Zostawiamy na kilka minut. Następnie obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane filety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.