Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka nadająca się na Wigilijny stół :)
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1910
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 640
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 116
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1910
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 640
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 116
Składniki
1 kg ryby (dowolna taką jaką lubicie najbardziej ale najlepiej niech to będzie FILET) 2 duże cebule 1 słoik ogórków konserwowych lub kiszonych 2 świeże papryki lub 1 słoik marynowanej sól, pieprz bułka tarta jajko olej Cebulę, ogórki, paprykę pokroić w paski. Rybę posolić i opruszyć świeżo zmielonym pieprzem obtoczyć w jajku i bółce tartej i usmażyć na oleju. Zalewa: 2 szkl wody. 1/2 szkl oleju mały przecier pomidorowy 4 łyżki ketchupu 4 łyżki cukru 4 łyżki octu. 3 liście laurowe. 3 ziarna ziela angielskiego Wodę zagotować, dodać wszystkie składniki zalewy wraz z cebulą żeby się sparzyła, papryką i ogórkiem doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy zalewą. Najlepiej smakuje po kilku godzinach