Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna smażona rybka w słodko- kwaśnej zalewie. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 652
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 652
Składniki
Filety pokrój na mniejsze kawałki nie dłuższe niż 5 cm., oprósz je mąką. Usmaż na oleju po kilka minut z każdej strony. Ryby można też usmażyć w cieście naleśnikowym. Paprykę oraz ogórki pokrój w paseczki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaża na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dodaj paprykę oraz ogórki i całość duś kilka minut pod przykryciem. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki zalewy, wylej na patelnię z warzywami. Gotuj bez pokrywki 1-2 minuty. W misce układaj warstwowo: trochę warzyw, na to ryba, warzywa, ryba i warzywa. Całość wstaw do lodówki na kilka godzin.