Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14465

Dodano:

Odsłon: 6267

Pyszna smażona rybka w słodko- kwaśnej zalewie. Polecam.

Składniki

  • filety rybne 500 g
  • 2 cebule
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 3-4 połówki papryki konserwowej
  • sól, pieprz
  • Zalewa : 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba po japońsku

Przygotowanie

  1. Filety pokrój na mniejsze kawałki nie dłuższe niż 5 cm., oprósz je mąką. Usmaż na oleju po kilka minut z każdej strony.
    Ryby można też usmażyć w cieście naleśnikowym.
    Paprykę oraz ogórki pokrój w paseczki.
    Cebulę pokrój w piórka i podsmaża na niewielkiej ilości oleju.
    Do cebuli dodaj paprykę oraz ogórki i całość duś kilka minut pod przykryciem.
    Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki zalewy, wylej na patelnię z warzywami. Gotuj bez pokrywki 1-2 minuty.
    W misce układaj warstwowo: trochę warzyw, na to ryba, warzywa, ryba i warzywa.
    Całość wstaw do lodówki na kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń