Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj na kolację usmażyłam rybkę szczupaka którego miałam w zamrażarce po tym jak mąż złapał latem, nie wiem czy już wam pisałam mój mąż nie jest rybakiem ale uwielbia spędzać czas nad wodą i łapać różnego rodzaju ryby, moje ulubione to szczupak, lin oraz okoń
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 626
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1068
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 718
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 626
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1068
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 718
Składniki
Złowione ryby oskrobać, wypatroszyć i dokładnie umyć jeśli są zamrożone to wyjąć je dzień przed smażeniem aby na spokojnie się odmroziły wypłukać je i osuszyć na durszlaku. Następnie przełożyć do dużej miski nasolić i dokładnie wymieszać aby sól przeszła we wszystkie ryby, po nasoleniu wsypać mąkę i również wymieszać aby wszystkie były pokryte mąką
Jak już mamy przygotowane ryby ( ja miałam szczupaka i jednego sporego okonia ) wtedy na patelnię wlać olej w zależności od wielkości patelni ja miałam dużą, lekko go rozgrzać a następnie ułożyć ryby ( ja zawsze smażę zaczynając od ogonów ). Smażyć wszystkie ryby na dużym palniku z obu stron na złoty kolor, zawsze w ten sposób smażę ryby i właśnie takie najbardziej smakują mojemu mężowi. Usmażone układać na talerzu dobrze usmażone nie wchłaniają dużo oleju
Usmażone ryby świetnie smakują mogą być na śniadanie a nawet kolację a także jako przekąska między posiłkami, świeżo złowiona ryba smakuje najlepiej na świecie. Ryby mają w sobie dużo łatwostrawnego białka, wielonienasycone kwasy tłuszczowe przede wszystkim kwasy omega - 3 oraz witaminy takie jak A, D, E i z grupy B, składniki mineralne takie jak magnez, wapń, potas, żelazo, jod, selen, fluor, miedź i mangan wszystkiego na temat ryb możecie dowiedzieć się dzięki internetowi jak również książkami o tematyce z rybami