Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj na kolację usmażyłam rybkę szczupaka którego miałam w zamrażarce po tym jak mąż złapał latem, nie wiem czy już wam pisałam mój mąż nie jest rybakiem ale uwielbia spędzać czas nad wodą i łapać różnego rodzaju ryby, moje ulubione to szczupak, lin oraz okoń
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Złowione ryby oskrobać, wypatroszyć i dokładnie umyć jeśli są zamrożone to wyjąć je dzień przed smażeniem aby na spokojnie się odmroziły wypłukać je i osuszyć na durszlaku. Następnie przełożyć do dużej miski nasolić i dokładnie wymieszać aby sól przeszła we wszystkie ryby, po nasoleniu wsypać mąkę i również wymieszać aby wszystkie były pokryte mąką
Jak już mamy przygotowane ryby ( ja miałam szczupaka i jednego sporego okonia ) wtedy na patelnię wlać olej w zależności od wielkości patelni ja miałam dużą, lekko go rozgrzać a następnie ułożyć ryby ( ja zawsze smażę zaczynając od ogonów ). Smażyć wszystkie ryby na dużym palniku z obu stron na złoty kolor, zawsze w ten sposób smażę ryby i właśnie takie najbardziej smakują mojemu mężowi. Usmażone układać na talerzu dobrze usmażone nie wchłaniają dużo oleju
Usmażone ryby świetnie smakują mogą być na śniadanie a nawet kolację a także jako przekąska między posiłkami, świeżo złowiona ryba smakuje najlepiej na świecie. Ryby mają w sobie dużo łatwostrawnego białka, wielonienasycone kwasy tłuszczowe przede wszystkim kwasy omega - 3 oraz witaminy takie jak A, D, E i z grupy B, składniki mineralne takie jak magnez, wapń, potas, żelazo, jod, selen, fluor, miedź i mangan wszystkiego na temat ryb możecie dowiedzieć się dzięki internetowi jak również książkami o tematyce z rybami