Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie octowej to sylwestrowa przekąska, jaką serwuję na sylwestrową noc. Taką rybę często przygotowuję na różne spotkania rodzinne , jest smaczna i szybko znika z talerzy. Polecam
garnek, szklanka, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4962
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4962
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1473
Składniki
Zalewa; Do garnka wlać wodę , ocet , dodać pieprz, liście laurowe i ziele angielski oraz sól i cukier do smaku. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ogna i gotować około 8 -10 minut. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Bułkę tartą wymieszać z mąką i dodatkiem przyprawy do ryb. Rybę opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kawałki. Następnie kawałki oprószyć pieprzem i solą, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Usmażone kawałki wkładać miski i zalać przygotowaną ciepłą zalewą. Po 2 - 3 dniach ryba gotowa do spożycia. Smacznego
Rybka gotowa do podania.