Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie octowej to sylwestrowa przekąska, jaką serwuję na sylwestrową noc. Taką rybę często przygotowuję na różne spotkania rodzinne , jest smaczna i szybko znika z talerzy. Polecam
garnek, szklanka, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3079
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3079
Składniki
Zalewa; Do garnka wlać wodę , ocet , dodać pieprz, liście laurowe i ziele angielski oraz sól i cukier do smaku. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ogna i gotować około 8 -10 minut. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Bułkę tartą wymieszać z mąką i dodatkiem przyprawy do ryb. Rybę opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kawałki. Następnie kawałki oprószyć pieprzem i solą, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Usmażone kawałki wkładać miski i zalać przygotowaną ciepłą zalewą. Po 2 - 3 dniach ryba gotowa do spożycia. Smacznego
Rybka gotowa do podania.