Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płotki to małe ryby, są bardzo smaczne ale niestety mają bardzo dużo ości. Ja natomiast z tych właśnie rybek robię klopsy w occie, które moja rodzinka uwielbia. Klopsiki w słodko kwaśnej delikatnej zalewie.
maszynka, do mielenia, garnek, naczynia do panierki, patelnia,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7619
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7619
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Składniki
Rybki płuczemy w wodzie kilka razy. Dokładnie oczyszczamy z wnętrzności i z ości. Następnie oczyszczoną z ości i wymytą rybę oraz obraną cebulę mielimy maszynką do mięsa. Masę rybną przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą z nadmiaru płynu kajzerkę oraz jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z gotowej masy formujemy klopsy wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w bułce tartej a następnie smażymy ze wszystkich stron na rumiano. Po usmażeniu klopsy wyjmujemy z patelni, kładziemy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Zalewa; Składniki na zalewę wkładamy do garnka i doprowadzamy do zagotowania. Klopsy układamy w słoikach i zalewamy lekko przestudzoną zalewą. Zakręcamy i wstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki. Po dwóch , trzech dniach klopsy są gotowe do spożycia.