Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płotki to małe ryby, są bardzo smaczne ale niestety mają bardzo dużo ości. Ja natomiast z tych właśnie rybek robię klopsy w occie, które moja rodzinka uwielbia. Klopsiki w słodko kwaśnej delikatnej zalewie.
maszynka, do mielenia, garnek, naczynia do panierki, patelnia,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30859
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3641
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30859
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3641
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
Rybki płuczemy w wodzie kilka razy. Dokładnie oczyszczamy z wnętrzności i z ości. Następnie oczyszczoną z ości i wymytą rybę oraz obraną cebulę mielimy maszynką do mięsa. Masę rybną przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą z nadmiaru płynu kajzerkę oraz jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z gotowej masy formujemy klopsy wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w bułce tartej a następnie smażymy ze wszystkich stron na rumiano. Po usmażeniu klopsy wyjmujemy z patelni, kładziemy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Zalewa; Składniki na zalewę wkładamy do garnka i doprowadzamy do zagotowania. Klopsy układamy w słoikach i zalewamy lekko przestudzoną zalewą. Zakręcamy i wstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki. Po dwóch , trzech dniach klopsy są gotowe do spożycia.