Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do dania głównego. Przepis pochodzi z 405. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1996
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421293
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2017
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1996
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421293
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2017
Składniki
Oczyszczone i opłukane grzyby (kapelusze powinny być całe) wrzucić do wrzątku na 3-4 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do słoika.
W ciepłej wodzie (temp. ok. 40 st. C) rozpuścić sól. Zalać grzyby – tak, by wszystkie były zanurzone w solance. Wlać kwaśne mleko. Docisnąć spodeczkiem i kamieniem. Kisić przez 2-3 tygodnie w ciemnym i chłodnym miejscu.