Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do dania głównego. Przepis pochodzi z 405. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 547
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 999
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2721
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 547
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 999
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2721
Składniki
Oczyszczone i opłukane grzyby (kapelusze powinny być całe) wrzucić do wrzątku na 3-4 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do słoika.
W ciepłej wodzie (temp. ok. 40 st. C) rozpuścić sól. Zalać grzyby – tak, by wszystkie były zanurzone w solance. Wlać kwaśne mleko. Docisnąć spodeczkiem i kamieniem. Kisić przez 2-3 tygodnie w ciemnym i chłodnym miejscu.