Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do dania głównego. Przepis pochodzi z 405. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13389
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4219
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43147
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13389
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4219
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43147
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Składniki
Oczyszczone i opłukane grzyby (kapelusze powinny być całe) wrzucić do wrzątku na 3-4 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do słoika.
W ciepłej wodzie (temp. ok. 40 st. C) rozpuścić sól. Zalać grzyby – tak, by wszystkie były zanurzone w solance. Wlać kwaśne mleko. Docisnąć spodeczkiem i kamieniem. Kisić przez 2-3 tygodnie w ciemnym i chłodnym miejscu.