Pyszny i szybki sposób na ryż z czosnkiem i Vegetą
Ryż czosnkowy
Składniki
- ryż, 2 woreczki
- vegeta, 1 łyżeczka
- czosnek, 1 duży ząbek
- olej
Składniki
- ryż, 2 woreczki
- vegeta, 1 łyżeczka
- czosnek, 1 duży ząbek
- olej

Etapy przygotowania
Ryż gotujemy, gdy trochę przestygnie na patelnie dajemy podgrzewamy olej i przeciskamy praską czosnek mieszać by czosnek sie nie przypalił jak zacznie pachnieć to odrazy dajemy ryż i posypujemy Vegetą. Wszystko chwile energicznie mieszamy i gotowe, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Często stosuje ten sposób by odświeżyć ryż który mam już ugotowany kilka dni w lodówce.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2970

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 49
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 573

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 439
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 100
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2970

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 49
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 573

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 439
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 100



Składniki
- ryż, 2 woreczki
- vegeta, 1 łyżeczka
- czosnek, 1 duży ząbek
- olej
Ryż gotujemy, gdy trochę przestygnie na patelnie dajemy podgrzewamy olej i przeciskamy praską czosnek mieszać by czosnek sie nie przypalił jak zacznie pachnieć to odrazy dajemy ryż i posypujemy Vegetą. Wszystko chwile energicznie mieszamy i gotowe, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Często stosuje ten sposób by odświeżyć ryż który mam już ugotowany kilka dni w lodówce.
pycha i zdrowo :)
to dobry dodatek do wielu rzeczy , szczególnie do mięska , puchota
Lubię czosnek i różna potrawy z nim. :) Z czym podajesz taki ryż?? Pozdrawiam.