Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1373
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 137
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 58
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1373
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 137
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso pokroić na drobne (centymatrowe) kawałki ,doprawić i razem z grzybami usmażyć na głębokiej patelni - aż dobrze wszystko się przyzeli . Dosypać suchy ryż i smażyć jeszcze ok.5 min , zeby ryż nabrał orzechowego posmaku.
Danie podlać piwem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min, co jakiś czas mieszając i podlewając płynem czyli bulionem .
Po tym czasie - dodać marchew i seler pokrojone w drobne paseczki, dusić w taki sam sposób jeszcze 15 min kontrolując płyn.
Pod koniec duszenia odkryć pokrywkę w celu odpawowania płynu - danie ma mieć konsystencję rizotta, wyłączyć ogień , dodać ser i dokładnie wymieszać - ewentualnie doprawić.
Danie pysznie smakuje posypane porem , oczywiście do popijania proponuję pozostałą część piwa , jeśli doczekało :) Smacznego