Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17046
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4633
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1812
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17046
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4633
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1812
Składniki
Mięso pokroić na drobne (centymatrowe) kawałki ,doprawić i razem z grzybami usmażyć na głębokiej patelni - aż dobrze wszystko się przyzeli . Dosypać suchy ryż i smażyć jeszcze ok.5 min , zeby ryż nabrał orzechowego posmaku.
Danie podlać piwem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem 20 min, co jakiś czas mieszając i podlewając płynem czyli bulionem .
Po tym czasie - dodać marchew i seler pokrojone w drobne paseczki, dusić w taki sam sposób jeszcze 15 min kontrolując płyn.
Pod koniec duszenia odkryć pokrywkę w celu odpawowania płynu - danie ma mieć konsystencję rizotta, wyłączyć ogień , dodać ser i dokładnie wymieszać - ewentualnie doprawić.
Danie pysznie smakuje posypane porem , oczywiście do popijania proponuję pozostałą część piwa , jeśli doczekało :) Smacznego