Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta przekąska:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16202
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5158
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16202
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5158
Składniki
Z pomidorów ściąć czubek z ogonkiem, ostrożnie wyłyżeczkować środki. Można pomidory sparzyć i zdjąć skórkę, wtedy przy jedzeniu jest mniej zabawy. Poukładać w naczyniu żaroodpornym. Szynkę oraz ser pokroić w paseczki, poukładać w pomidorach, posypać ulubionymi przyprawami (sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra,zioła)
W każdego pomidora, wbijać kolejno jajko. Piec w piekarniku 10-15 minut, by białko się ścięło, a żółtko było płynne.