Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta przekąska:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Składniki
Z pomidorów ściąć czubek z ogonkiem, ostrożnie wyłyżeczkować środki. Można pomidory sparzyć i zdjąć skórkę, wtedy przy jedzeniu jest mniej zabawy. Poukładać w naczyniu żaroodpornym. Szynkę oraz ser pokroić w paseczki, poukładać w pomidorach, posypać ulubionymi przyprawami (sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra,zioła)
W każdego pomidora, wbijać kolejno jajko. Piec w piekarniku 10-15 minut, by białko się ścięło, a żółtko było płynne.