Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny naleśnik, wiosenny krokiet, zimowy żołnierz, potocznie zwany sajgonką, w skrócie zaś cesarskim zawijańcem z ryżem weń drzemiącym. Legenda głosi, że spór o sposób zawijania farszu w papier ryżowy był ongiś zarzewiem jednej z największych wojen domowych w starożytnych Chinach. Powstało wówczas kilka szkół zawijania, które po dziś dzień zazdrośnie strzegą tajemnic swojego rzemiosła. W dzisiejszym przepisie zastosujemy jedną z metod, której szczegóły zdradził nam słynny wietnamski kucharz Jackie Chan – jeden z powierników wiedzy tajemnej, święty męczennik, znakomity pszczelarz, wirtuoz klarnetu, który swoją zdradę przypłacił życiem… Życiem, o jakim inni mogą tylko marzyć, gdyż pieniądze zarobione na sprzedaży przepisu wzniosły go na salony Hanoi
Zwykle podczas przygotowywania tego posiłku używamy ryby Fugu, jednak zdając sobie sprawę, że w przeciwieństwie do nas mogli Państwo nie ukończyć wieloletniego szkolenia potwierdzonego certyfikatem Japońskiego Związku Wędkarskiego, posłużymy się w tym przypadku niemniej niebezpieczną, jednak łatwiejszą w przyrządzeniu makrelą. Naszego drapieżnika obieramy z ości i usuwamy skórę oraz kręgosłup. Następnie odcedzamy cieciorkę i w małej misce ugniatamy widelcem razem z makrelą tworząc coś, co wyrozumiały człowiek mógłby nazwać pastą. Paprykę, jak uprzednio, kroimy w cienkie paski. Przygotowaną pastą, ryżem, papryką oraz szczypiorkiem faszerujemy papier ryżowy w sposób identyczny jak poprzednio, tylko bardziej starannie. Smażymy w ten sam sposób
kiedyś gdzieś znalazłem taki przepis na sajgonki i go stosuje. jak dla mnie b...
Odsłon: 486
Przedstawiam Wam przepis na nietypowe sajgonki. Inne, bo z użyciem cienkiego...
Odsłon: 1869
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2661
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2661
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Składniki
Zwykle podczas przygotowywania tego posiłku używamy ryby Fugu, jednak zdając sobie sprawę, że w przeciwieństwie do nas mogli Państwo nie ukończyć wieloletniego szkolenia potwierdzonego certyfikatem Japońskiego Związku Wędkarskiego, posłużymy się w tym przypadku niemniej niebezpieczną, jednak łatwiejszą w przyrządzeniu makrelą. Naszego drapieżnika obieramy z ości i usuwamy skórę oraz kręgosłup. Następnie odcedzamy cieciorkę i w małej misce ugniatamy widelcem razem z makrelą tworząc coś, co wyrozumiały człowiek mógłby nazwać pastą. Paprykę, jak uprzednio, kroimy w cienkie paski. Przygotowaną pastą, ryżem, papryką oraz szczypiorkiem faszerujemy papier ryżowy w sposób identyczny jak poprzednio, tylko bardziej starannie. Smażymy w ten sam sposób
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 118
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 589