Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 119
Dodano: 13.02.2019
Odsłon: 1236
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Zwykle podczas przygotowywania tego posiłku używamy ryby Fugu, jednak zdając sobie sprawę, że w przeciwieństwie do nas mogli Państwo nie ukończyć wieloletniego szkolenia potwierdzonego certyfikatem Japońskiego Związku Wędkarskiego, posłużymy się w tym przypadku niemniej niebezpieczną, jednak łatwiejszą w przyrządzeniu makrelą. Naszego drapieżnika obieramy z ości i usuwamy skórę oraz kręgosłup. Następnie odcedzamy cieciorkę i w małej misce ugniatamy widelcem razem z makrelą tworząc coś, co wyrozumiały człowiek mógłby nazwać pastą. Paprykę, jak uprzednio, kroimy w cienkie paski. Przygotowaną pastą, ryżem, papryką oraz szczypiorkiem faszerujemy papier ryżowy w sposób identyczny jak poprzednio, tylko bardziej starannie. Smażymy w ten sam sposób
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
jak ładnie wygląda :)0 Kto głosował? | Odpowiedz