Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań kuchni azjatyckiej. Możecie zrobić je z ulubionymi farszami - mięsnym czy też krewetkowym. Mięsa nie trzeba wcześniej podsmażać, dzięki temu zaoszczędzicie czas, a sajgonki będą bardziej zwarte w środku :)
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 550
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 647
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4788
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 997
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8508
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 550
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 647
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4788
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 997
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8508
Składniki
Grzyby namoczyć przez 30 minut w gorącej wodzie. Odcedzić i posiekać. Makaron ugotować ok. 3 minut odcedzić i pokroić, przełożyć do miski. Dodać startą na drobnych oczkach marchewkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać mięso, grzyby, posiekany czosnek, imbir, sos sojowy i rybny. Smażyć, aż odparuje większość płynu. Przestudzić i dodać do makaronu i marchewki. Wbić jajko i wymieszać. Papier ryżowy maczać przez kilka sekund w zimnej wodzie, przełożyć na deskę nakładać po 1-2 łyżki farszu i zwijać (dość ciasno) jak gołąbki. Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzać sporą ilość oleju. Sajgonki smażyć z obydwu stron na dobrze rozgranym oleju, na złoto z każdej strony. Po usmażeniu przełożyć na chwilę na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Podawać na gorąco lub na zimno z sosem sojowym lub/i słodkim sosem chili.