Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sajgonki są naprawdę pyszne! Przy odrobinie wysiłku można je również zrobić samemu w domu.
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 29
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 27
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 22
Domowy comfort food.
Odsłon: 9
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 389
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 29
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 27
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 22
Domowy comfort food.
Odsłon: 9
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 389
Składniki
Na oliwę rozgrzaną na patelni wrzucamy mięso mielone z posiekaną cebulą delikatnie przyprawiając pieprzem. Marchewkę siekamy w drobne paseczki i dodajemy wraz z pokrojoną kapustą pekińską do mięsa. Makaron ryżowy wrzucamy do gorącej wody i pozostawiamy na ok minutę, następnie odcedzamy i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso mieszamy razem z makaronem dodając dwie łyżki sosu sojowego i 1 jajko
Przygotowanym farszem nadziewamy płatki papieru ryżowego i zwijamy jak krokieta. Przed zwinięciem każdy płat papieru moczymy przez kilka sekund w ciepłej wodzie. Sajgonki smażymy w głębokim oleju na rumiany kolor. Podajemy z słodkim sosem chilli. Dodatkowo do dania można przygotować sałatkę lub ryż.