Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sajgonki są naprawdę pyszne! Przy odrobinie wysiłku można je również zrobić samemu w domu.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7984
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7984
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Składniki
Na oliwę rozgrzaną na patelni wrzucamy mięso mielone z posiekaną cebulą delikatnie przyprawiając pieprzem. Marchewkę siekamy w drobne paseczki i dodajemy wraz z pokrojoną kapustą pekińską do mięsa. Makaron ryżowy wrzucamy do gorącej wody i pozostawiamy na ok minutę, następnie odcedzamy i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso mieszamy razem z makaronem dodając dwie łyżki sosu sojowego i 1 jajko
Przygotowanym farszem nadziewamy płatki papieru ryżowego i zwijamy jak krokieta. Przed zwinięciem każdy płat papieru moczymy przez kilka sekund w ciepłej wodzie. Sajgonki smażymy w głębokim oleju na rumiany kolor. Podajemy z słodkim sosem chilli. Dodatkowo do dania można przygotować sałatkę lub ryż.