Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sajgonki są naprawdę pyszne! Przy odrobinie wysiłku można je również zrobić samemu w domu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 876
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2121
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4134
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 876
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2121
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4134
Składniki
Na oliwę rozgrzaną na patelni wrzucamy mięso mielone z posiekaną cebulą delikatnie przyprawiając pieprzem. Marchewkę siekamy w drobne paseczki i dodajemy wraz z pokrojoną kapustą pekińską do mięsa. Makaron ryżowy wrzucamy do gorącej wody i pozostawiamy na ok minutę, następnie odcedzamy i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso mieszamy razem z makaronem dodając dwie łyżki sosu sojowego i 1 jajko
Przygotowanym farszem nadziewamy płatki papieru ryżowego i zwijamy jak krokieta. Przed zwinięciem każdy płat papieru moczymy przez kilka sekund w ciepłej wodzie. Sajgonki smażymy w głębokim oleju na rumiany kolor. Podajemy z słodkim sosem chilli. Dodatkowo do dania można przygotować sałatkę lub ryż.