Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sajgonki są naprawdę pyszne! Przy odrobinie wysiłku można je również zrobić samemu w domu.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2949
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2949
Składniki
Na oliwę rozgrzaną na patelni wrzucamy mięso mielone z posiekaną cebulą delikatnie przyprawiając pieprzem. Marchewkę siekamy w drobne paseczki i dodajemy wraz z pokrojoną kapustą pekińską do mięsa. Makaron ryżowy wrzucamy do gorącej wody i pozostawiamy na ok minutę, następnie odcedzamy i kroimy w mniejsze kawałki. Mięso mieszamy razem z makaronem dodając dwie łyżki sosu sojowego i 1 jajko
Przygotowanym farszem nadziewamy płatki papieru ryżowego i zwijamy jak krokieta. Przed zwinięciem każdy płat papieru moczymy przez kilka sekund w ciepłej wodzie. Sajgonki smażymy w głębokim oleju na rumiany kolor. Podajemy z słodkim sosem chilli. Dodatkowo do dania można przygotować sałatkę lub ryż.