Do góry

Przekąski Przepis na:

Sajgonki po mojemu

Przepis dnia 2015-09-29
Sajgonki po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 9615

Takie chińskie gołąbki na przekąskę :)

Składniki

  • mięso mielone 50 dag ( dowolne)
  • marchewka 2 szt.
  • pędy bambusa (*nie koniecznie)
  • makaron ryżowy ( ilość wg. uznania)
  • jajko 1 szt
  • ulubione wyraziste przyprawy
  • olej- do smażenia
  • papier ryżowy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy przygotować wg. przepisu.
    Do mięsa dodać przygotowane dodatki, makaron i jajko, przyprawić.

    * Do farszu można dodać co się chce. Nie koniecznie musi to być też mięso mogą być same warzywa.

  2. Arkusz papieru ryżowego zamoczyć w wodzie, wyłożyć porcję farszu, zawinąć jak "naszego gołąbka" :)

    * ja pierwszy arkusz zanurzam w wodzie i układam na ściereczce. Kolejne arkusze wystarczy suche położyć na już wilgotnej ściereczce i lekko zwilżyć mokrą dłonią.- same zmiękną.
    * farsz najlepiej nakładać łyżką

    Smażyć na złoty kolor.

    Podawać z ostrym sosem.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń