Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 738
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 206
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 738
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso mielone z cebulą, następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, startą marchew, sos sojowy i dusimy kilka minut pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i lekko studzimy. Farsz odparowujemy, dodajemy sos ostrygowy i cukier, smażymy przez chwilę. Studzimy, dodajemy ryż, posiekaną natkę, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papier ryżowy moczymy w wodzie (pojedynczo). Na każdy układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety. Smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem orientalnym.