Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, które przygotowuję mają postać naleśników z mięsno-warzywnym nadzieniem. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy, wbijamy jajka, wlewamy mleko, wodę gazowaną, olej i wsypujemy kurkumę. Miksujemy, aż składniki się połączą i odstawiamy na 20 minut. Na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju smażymy cienkie naleśniki.
Farsz: Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Wlewamy sos słodko-kwaśny, dodajemy koncentrat, mieszamy i podgrzewamy około 5 minut. Dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut do przestudzenia.
Na każdego naleśnika nakładamy porcję farszu i zawijamy jak krokiety. Tak przygotowane sajgonki smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.