Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, które przygotowuję mają postać naleśników z mięsno-warzywnym nadzieniem. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy, wbijamy jajka, wlewamy mleko, wodę gazowaną, olej i wsypujemy kurkumę. Miksujemy, aż składniki się połączą i odstawiamy na 20 minut. Na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju smażymy cienkie naleśniki.
Farsz: Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Wlewamy sos słodko-kwaśny, dodajemy koncentrat, mieszamy i podgrzewamy około 5 minut. Dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut do przestudzenia.
Na każdego naleśnika nakładamy porcję farszu i zawijamy jak krokiety. Tak przygotowane sajgonki smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.