Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, które przygotowuję mają postać naleśników z mięsno-warzywnym nadzieniem. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy, wbijamy jajka, wlewamy mleko, wodę gazowaną, olej i wsypujemy kurkumę. Miksujemy, aż składniki się połączą i odstawiamy na 20 minut. Na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju smażymy cienkie naleśniki.
Farsz: Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Wlewamy sos słodko-kwaśny, dodajemy koncentrat, mieszamy i podgrzewamy około 5 minut. Dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut do przestudzenia.
Na każdego naleśnika nakładamy porcję farszu i zawijamy jak krokiety. Tak przygotowane sajgonki smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.