Do góry

Przekąski Przepis na:

Sajgonki z warzywami i szynką konserwową

Sajgonki z warzywami i szynką konserwową

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 215

Dodano:

Odsłon: 5111

Bardzo smaczna i pełna witamin przekąska lub danie na lunch do pracy - trochę czasu zajmuje głównie pokrojenie warzyw ale efekt jest tego wart.

Składniki

  • płaty papieru ryżowego 8-10 szt
  • marchewka 1 szt
  • papryka 1 szy
  • szynka konserwowa 10-15 dkg
  • ser żółty gouda 10-15 dkg
  • ogórek świeży
  • liście sałaty (u mnie rzymska)
  • majonez z kolendra kilka łyżek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obieramy marchew, kroimy na cieniutkie paseczki.
    myjemy i pozbawiamy gniazda nasiennego paprykę, kroimy ją na cieniutkie paseczki

    Kroimy również ogórka, szynkę i ser.
    Sałatę myjemy, dokładnie osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki

  2. Papier ryżowy maczamy w letniej wodzie przez chwilę, rozkładamy na desce i układamy na nim warzywa, szynkę, ser i łyżkę majonezu

    Zawijamy jak klasyczne sajgonki.

    Przed podaniem kroimy na połówki

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń