Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 124
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 124
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki oczyścić, posiekać i podsmażyć na rumiano razem z posiekaną cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki na naleśniki stopniowo wymieszać. Rozgrzewamy patelnię, dno smarujemy kawałkiem słoniny, wlewamy odpowiednią ilość ciasta i smażymy do momentu, aż ciasto zacznie odstawać na brzegach, po czym obracamy na drugą stronę. Następnie naleśniki przestudzić, nakładać przygotowany farsz, formować sakiewki, zawiązać makaronikami serowymi i posypać startym serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w temperaturze 180 stopni do rozpuszczenia się sera.