Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki oczyścić, posiekać i podsmażyć na rumiano razem z posiekaną cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki na naleśniki stopniowo wymieszać. Rozgrzewamy patelnię, dno smarujemy kawałkiem słoniny, wlewamy odpowiednią ilość ciasta i smażymy do momentu, aż ciasto zacznie odstawać na brzegach, po czym obracamy na drugą stronę. Następnie naleśniki przestudzić, nakładać przygotowany farsz, formować sakiewki, zawiązać makaronikami serowymi i posypać startym serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w temperaturze 180 stopni do rozpuszczenia się sera.