Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz co zrobić z ciastem francuskim?? oto pomysł na wyborne Paszteciki bądź sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem fetą. Idealne jako przekąska bądź syte danie. Prosty, szybki i przejrzysty przepis na to jak wykożystać ciasto francuskie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 345
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4916
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 157
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 345
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4916
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 157
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej, zapraszam również do subskrybowania mojego kanału na YouTube - Gotuj z klasą - 4 pomidorki kroimy w drobną kostkę - 3 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę - 250 g szpinaku dokładnie płuczemy pomidorki, czosnek i szpinak smażymy na patelni i dodajemy szczyptę soli. Po smażeniu odstawiamy na durszlak aby obciekły. Blat ciasta Francuskiego rozkładamy i dzielimy na 8 części. Smarujemy je rozbełtanym jajkiem i nakładamy na środku każdego odciętego blatu szpinak. Następnie zawijamy rogi do środka (pokazuję na Filmie poniżej) Smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Gotowe Sakiewki przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 200 stopni przez 25 min. Dziękuję :) Jeżeli się podobało, zachęcam do subskrybowania mojego kanału - Gotuj z klasą