Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem to doskonała przekąska na imprezę, do pracy lub na piknik. Oprószone ziarnami sezamu, zapieczone na złoty kolor prezentują się bardzo efektownie i zachęcają do spróbowania.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj.
Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę, podsmaż 2 minuty i dorzuć czosnek oraz liście szpinaku. Składniki duś pod przykryciem przez około 5 minut. Od czasu do czasu przemieszaj składniki, aby szpinak ładnie się poddusił.
Do szpinaku dodaj pokrojony ser feta. Składniki wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i wytnij 12 równych kwadratów (4 rozcięcia w pionie i 3 w poziomie). Na środek każdego kwadratu połóż łyżeczkę farszu. Zlep rogi na krzyż.
Do miseczki wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozbełtanym jajkiem posmaruj sakiewki szpinakowe, następnie oprósz je ziarnami sezamu.
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu). Piecz przez około 15 minut na złoty kolor.