Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przeróbka znanego przepisu.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 229
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4920
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44839
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 460
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 229
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4920
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44839
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 460
Składniki
sałatę lodową umyć, osuszyć i potargać w rękach na mniejsze części. Do małego słoiczka wycisnąć czosnek, wlać oliwę, ocet, przyprawy, dołożyć musztardę i majonez. Dokładne wstrząsnąć aby uzyskać sos do sałatki o konsystencji emulsji. Do sosu dodać połowę parmezanu i dokładnie wymieszać /czasami zamiast parmezanu dodaję ser pleśniowy - gorgonzola itp./. Sałatę przełożyć do dużej miski i polać sosem. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić chleb, pokrojony na mniejsze części. Gdy się zrumieni wyłożyć grzaneczki na sałatę i posypać resztą parmezanu.