Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przeróbka znanego przepisu.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 531
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1868
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1107
Świąteczne smaki.
Odsłon: 152
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1724
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 531
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1868
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1107
Świąteczne smaki.
Odsłon: 152
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1724
Składniki
sałatę lodową umyć, osuszyć i potargać w rękach na mniejsze części. Do małego słoiczka wycisnąć czosnek, wlać oliwę, ocet, przyprawy, dołożyć musztardę i majonez. Dokładne wstrząsnąć aby uzyskać sos do sałatki o konsystencji emulsji. Do sosu dodać połowę parmezanu i dokładnie wymieszać /czasami zamiast parmezanu dodaję ser pleśniowy - gorgonzola itp./. Sałatę przełożyć do dużej miski i polać sosem. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić chleb, pokrojony na mniejsze części. Gdy się zrumieni wyłożyć grzaneczki na sałatę i posypać resztą parmezanu.