Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na ciepło - idealna na podwieczorek.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6027
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6027
        
        
                Składniki
Boczek pokroić w kosteczkę, cebulkę w piórka, usmażyć na patelni na złoty kolor.
Sałatę porwać, wsypać do miseczki, polać wcześniej przygotownaym sosem winegret.
W garnku zagotować wode z łyżką octu, ostrożnie wbić jajko, gotować 2-3 minuty. Wyjąć .Sałatę posypać przysmażonym boczkiem i cebulką, na wierzch położyć delikatnie jajko w koszulce. Posolić i popieprzyć wierzch jajka.