Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na dobrą przekąskę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3954
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415412
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2550
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3954
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415412
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2550
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować w woreczku, przepłukać na sicie wodą. Kapustę drobno poszatkować i zaparzyć wrzątkiem, polać sokiem z cytryny. Polać oliwą i pocukrować do smaku. Dodać ugotowany ryż, rodzynki i posiekane orzechy-delikatnie wymieszać . Układać porcjami na listkach sałaty, ozdobić orzechami i rodzynkami i podawać jako przekąskę.