Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka (bez majonezu) i szybka w wykonaniu sałatka dla wielbicieli meksykańskich smaków:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Matiasy moczymy około 2 godzin w zimnej wodzie.
Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w kosteczkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski.
Z jogurtu, ketchupu, przeciśniętego przez praskę czosnku i przypraw sporządzamy sos i mieszamy. Zostawiamy na około 10 minut. W tym czasie kroimy w kosteczkę wymoczone śledzie i dodajemy do warzyw. Mieszamy delikatnie. Zalewamy sosem i ponownie delikatnie mieszamy. SMACZNEGO:)