Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszą ulubioną sałatką na upały jest sałatka ze schłodzonego arbuza i fety. Jest nie tylko genialnym i orzeźwiającym połączeniem smaków, ale również świetnie prezentuje się kolorystycznie, także w połączeniu z innymi melonami. Jako przekąskę, dodatek do grilla lub na piknik można ją przygotować w formie pizzy, a wtedy mamy już gotowe kawałki do schrupania.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Arbuza umyc i osuszyc, a nastepnie pokroic w plastry o grubosci 1-2 cm (w zaleznosci od wielkosci arbuza). Plastry pocwiartowac, jesli sa wieksze - podzielic na 8 czesci. Kazda czastke mozna naszpikowac patyczkiem do lodów. Posypac kawalki arbuza pokruszona feta i posiekanymi listkami bazylii.
Skropic octem balsamicznym i doprawic swiezo zmielonym pieprzem. Kto lubi, moze dodac przepolowione lub pokrojone w plastry oliwki.
Salatke spozywac najlepiej bezposrednio po przygotowaniu, jesli zabieramy ja na piknik, transportujemy wszystkie skladniki osobno i laczymy je na miejscu w ciagu minuty.