Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszą ulubioną sałatką na upały jest sałatka ze schłodzonego arbuza i fety. Jest nie tylko genialnym i orzeźwiającym połączeniem smaków, ale również świetnie prezentuje się kolorystycznie, także w połączeniu z innymi melonami. Jako przekąskę, dodatek do grilla lub na piknik można ją przygotować w formie pizzy, a wtedy mamy już gotowe kawałki do schrupania.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 91
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 91
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Arbuza umyc i osuszyc, a nastepnie pokroic w plastry o grubosci 1-2 cm (w zaleznosci od wielkosci arbuza). Plastry pocwiartowac, jesli sa wieksze - podzielic na 8 czesci. Kazda czastke mozna naszpikowac patyczkiem do lodów. Posypac kawalki arbuza pokruszona feta i posiekanymi listkami bazylii.
Skropic octem balsamicznym i doprawic swiezo zmielonym pieprzem. Kto lubi, moze dodac przepolowione lub pokrojone w plastry oliwki.
Salatke spozywac najlepiej bezposrednio po przygotowaniu, jesli zabieramy ja na piknik, transportujemy wszystkie skladniki osobno i laczymy je na miejscu w ciagu minuty.