Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszą ulubioną sałatką na upały jest sałatka ze schłodzonego arbuza i fety. Jest nie tylko genialnym i orzeźwiającym połączeniem smaków, ale również świetnie prezentuje się kolorystycznie, także w połączeniu z innymi melonami. Jako przekąskę, dodatek do grilla lub na piknik można ją przygotować w formie pizzy, a wtedy mamy już gotowe kawałki do schrupania.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7911
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3175
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7911
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3175
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Arbuza umyc i osuszyc, a nastepnie pokroic w plastry o grubosci 1-2 cm (w zaleznosci od wielkosci arbuza). Plastry pocwiartowac, jesli sa wieksze - podzielic na 8 czesci. Kazda czastke mozna naszpikowac patyczkiem do lodów. Posypac kawalki arbuza pokruszona feta i posiekanymi listkami bazylii.
Skropic octem balsamicznym i doprawic swiezo zmielonym pieprzem. Kto lubi, moze dodac przepolowione lub pokrojone w plastry oliwki.
Salatke spozywac najlepiej bezposrednio po przygotowaniu, jesli zabieramy ja na piknik, transportujemy wszystkie skladniki osobno i laczymy je na miejscu w ciagu minuty.