Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczna i smaczna sałatką na przekąskę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17363
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 513
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 194
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 184
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17363
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 513
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 194
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 184
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, dobrze przepłukać zimną wodą i odsączyć. Fileta pokroić w grubszą kostkę, posypać dosyć obficie przyprawą do gyrosa, polać olejem, wymieszać i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce by się zamarynował. Następnie przełożyć na patelnię i usmażyć od miękkości w razie potrzeby podlać odrobiną oleju. Paprykę, ogórki, ser żółty, jajka pokroić w drobną kostkę i dodać do makaronu. Po czym wsypać odsączoną kukurydzę, groszek, mięso i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku, przełożyć do salaterek i schłodzić w lodówce.