Do góry

Przekąski Przepis na:

sałatka z ogórków

sałatka z ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 261

Dodano:

Odsłon: 3220

Sałatka jest już bardzo dobra przed włożeniem jej do słoika, jest wtedy bardzo chrupiąca, ma bardzo interesujący smak, słodko kwaśny, czuć nutę czosnku i natki petruszki, po zamarynowaniu w słoiku jest jeszcze bardziej smaczna, idealna do obiadu, jak również jako przekąska w jesienne i zimowe popołudnia ;) Serdecznie polecam

Składniki

  • ogórki, 8 kg
  • cebula, 1 kg
  • marchew, 1 kg
  • olej, 1/2 litra
  • ocet, 1 szklanka
  • sól, 12 dkg
  • cukier, 10 dkg
  • pieprz naturalny mielony, 2 łyżeczki
  • czosnek, 1 główka
  • natka pietruszka, 15 łodyżek
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
sałatka z ogórków

Przygotowanie

  1. Ogórki zetrzyj w plasterki, porostałe warzywa należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do nich olej, ocet, sól, cukier pieprz, pokrojoną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem należy dokładnie wymieszać. Następnie nakładamy sałatkę do słoików i wekujemy 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń