Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Ze świeżych grzybów gotować ,z mrożonych piec w temp 180 stopni C przez 15-20 min.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 459
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 459
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Grzyby obgotować ,pokroić. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić. Cebule obrać ,posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać grzyby ,cebulę ,jajka ,boczek ,kminek ,sól i pieprz. Wbić 2 surowe jajka i wymieszać. Uformować kulę ,owinąć ją gazą ,gotować w osolonej wodzie 15 min. Włożyć salceson między dwie deseczki ,obciążyć i ostudzić.
Kiedy używamy mrożonych grzybów najlepiej upiec salceson w piekarniku ,pamiętając żeby uformowaną kulę owinąć w folię aluminiową ,można też zapiec w naczyniu żaroodpornym.