Do góry

Przekąski Przepis na:

Salceson grzybowy

Salceson grzybowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50268

Dodano:

Odsłon: 1071

:) Ze świeżych grzybów gotować ,z mrożonych piec w temp 180 stopni C przez 15-20 min.

Składniki

  • 200 g grzybów
  • 2 cebule
  • 7 jajek
  • 100 g boczku
  • 1/2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżki kminku
  • sól ,pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Salceson grzybowy

Przygotowanie

  1. Grzyby obgotować ,pokroić. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić. Cebule obrać ,posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać grzyby ,cebulę ,jajka ,boczek ,kminek ,sól i pieprz. Wbić 2 surowe jajka i wymieszać. Uformować kulę ,owinąć ją gazą ,gotować w osolonej wodzie 15 min. Włożyć salceson między dwie deseczki ,obciążyć i ostudzić.

  2. Kiedy używamy mrożonych grzybów najlepiej upiec salceson w piekarniku ,pamiętając żeby uformowaną kulę owinąć w folię aluminiową ,można też zapiec w naczyniu żaroodpornym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 stycznia 2014 ciekaw jestem jak to wygląda po przekrojeniu,jak na moje oko to rozsypie się!
chyba,że każdemu z osobna dać łyżkę i zajadać z jednego talerza:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń