Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie skladniki wrzucic na patelnie i smazyc/dusic na wolnym ogniu okolo 45 min. Nastepnie napelnic gotowa salsa umyte i wyparzone sloiki. Zakrecic i wstawic do duzego garnka wylozonego sciereczka kuchenna. Zalac woda do 3/4 wysokosci sloikow.Gotowac okolo 10min od zagotowania.Po zagotowaniu wyjac sloiki z garnka i ulozyc "do gory dnem".Pozostawic do wystudzenia. Z podanego przepisu wychodzi okolo 6 sloikow po 250ml kazdy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

awepa 24 października 2012Zgłoś do usunięcia
Ta salsa jest przepyszna :-) Już żałuję,że tak mało słoiczków zrobiłam :-( W przyszłym roku zrobię więcej:-) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
A gdzie można kupić papryczka jalapeno , albo czym ewentualnie ją zastąpić. U siebie w żadnym z super marketów nie spotkałam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

molella 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki ci dobra kobieto!!! Jeżdżę do Kanady do rodziny i tam zajadam się taką salsą (kupuję w sklepie). Niestety u nas nie ma takiej, a eksperymenty nie wychodziły. Czekam jeszcze na przepis na chili chicken taki super spicy to będę wniebowzięta. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kukta 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Wspanialy przepis, dziekuje. Jak tylko beda juz swieze, prawdziwe pomidory to robie natychmiast. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz