Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6111
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8581
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5916
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6111
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8581
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5916
Składniki
Sambosaki oryginalnie smaży się na głębokim tłuszczu, ale od lat piekę je w piekarniku i są lżejsze. Można użyć każdego ulubionego farszu, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Kupiłam gotowe mrożone ciasto filo przycięte pod rozmiar sambosaków/ samosy w innych krajach. Farsz: podsmażyłam czosnek na oliwie, wrzuciłam pokrojony szpinak i po paru minutach doprawiłam solą pieprzem i gałką- gotowe! Na paski ciasta ułożyłam farsz i ser i zawinęłam w trójkąty.
Pierożki ułożyłam na posmarowanej blasze, posmarowałam je oliwą i posypałam sezamem. Piekłam 10 minut w nagrzanym mocno piekarniku. Najlepiej smakują z sosami- u mnie jogurtowo- czosnkowym. Smacznego:)