Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18465
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18465
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7050
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Składniki
Sambosaki oryginalnie smaży się na głębokim tłuszczu, ale od lat piekę je w piekarniku i są lżejsze. Można użyć każdego ulubionego farszu, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Kupiłam gotowe mrożone ciasto filo przycięte pod rozmiar sambosaków/ samosy w innych krajach. Farsz: podsmażyłam czosnek na oliwie, wrzuciłam pokrojony szpinak i po paru minutach doprawiłam solą pieprzem i gałką- gotowe! Na paski ciasta ułożyłam farsz i ser i zawinęłam w trójkąty.
Pierożki ułożyłam na posmarowanej blasze, posmarowałam je oliwą i posypałam sezamem. Piekłam 10 minut w nagrzanym mocno piekarniku. Najlepiej smakują z sosami- u mnie jogurtowo- czosnkowym. Smacznego:)