Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, zdrowy i smaczny przepis, a samo danie robi wrażenie nie tylko wyglądem. Smakiem zaskakuje jedzących.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1293
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 472
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1068
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1293
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 472
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1068
Składniki
Buraczki, każdy z osobna zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w 180°C, grzanie góra/dół, 1-1,5 godz. w zależności od wielkości buraka, studzimy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Na półmisku układamy warstwę rukoli na niej układamy plasterki buraka, posypujemy rukolą i kawałkami fety. Orzechy włoskie prażymy chwilkę na suchej patelni i posypujemy carpaccio, mieszamy składniki sosu i polewamy na górze. Uwagi: Jeżeli sami pieczemy buraki w piekarniku, wykonanie dania trwa ok. dobrej godziny. Można kupić już obrane i ugotowane buraki. Wtedy czas wykonania nie przekracza 15 minut.