Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, zdrowy i smaczny przepis, a samo danie robi wrażenie nie tylko wyglądem. Smakiem zaskakuje jedzących.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4241
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11586
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6622
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13703
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4241
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11586
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6622
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13703
Składniki
Buraczki, każdy z osobna zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w 180°C, grzanie góra/dół, 1-1,5 godz. w zależności od wielkości buraka, studzimy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Na półmisku układamy warstwę rukoli na niej układamy plasterki buraka, posypujemy rukolą i kawałkami fety. Orzechy włoskie prażymy chwilkę na suchej patelni i posypujemy carpaccio, mieszamy składniki sosu i polewamy na górze. Uwagi: Jeżeli sami pieczemy buraki w piekarniku, wykonanie dania trwa ok. dobrej godziny. Można kupić już obrane i ugotowane buraki. Wtedy czas wykonania nie przekracza 15 minut.