Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita przekąska ze smażonych rybek, w naszej wołoskiej kuchni często gości, bez żadnych okazji. Rybki i owoce morza w Ostii (nad morzem),są ogólnie dostępne w każdy dzień. Mam nadzieję ,że i tobie uda się dostać w Polsce taką rybkę.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1535
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1402
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1535
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1402
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Składniki
Sardele inaczej po włosku alici, jeśli są nie wypatroszone ,to należy je wyczyścić, opłukać pod bieżącą wodą. Na talerz wsypać mąkę obtoczyć rybki i smażyć na głębokim oleju dosłownie 1 minutę. Rybki wyciągamy łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. Należy odsączyć nadmiar tłuszczu. Serwować posolone i skropione sokiem z cytryny. Na więcej przepisów zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze , którą można wydrukować lub na mój kanał na YouTube . Już za parę dni ukaże się film z tym przepisem.