Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.05.2009
Odsłon: 11936
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Liście pora sparzyć i schłodzić w zimnej wodzie. Pokroić w długie paski.
Fasolkę rozmrozić, sparzyć i schłodzić w zimnej wodzie. Ogórka pokroić w drobną kostkę.
Połączyć fasolkę, ogórka, natkę, majonez i doprawić. Farsz nakładać na schab i zawijać owijając paskami pora.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

RENIA730 07 września 2009Zgłoś do usunięcia
Zdjęcie nie jest dokładnym odbiciem przepisu : paczuszki owinięte są cienkimi plastrami ogórka lub cukinii (sparzone liście pora ?! - błłłeee), a podstawy paczuszek nie wykazują obecności majonezu. Na mój gust, to do owinięcia użyłabym plastrów ogórka konserwowego (można takie kupić - zazywają się "kanapkowe"), kleks z majonezu puściłabym pomiędzy stojące fasolki, po to, żeby zatknąć tam gałazkę piertuszki. A całość podałabym jako przystawkę przed daniem głównym.1 Kto głosował? | Odpowiedz

moni81 23 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
lubię takie pomysły:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

moni81 23 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
lubie takie pomysly:)1 Kto głosował? | Odpowiedz