Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawa przekąska, pyszna i kolorowa, zwłaszcza dla tych którzy lubią czosnek
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36593
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3151
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 477
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2716
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36593
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3151
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 477
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2716
Składniki
1. sos sojowy wymieszać z 2 szklankami zimnej, przegotowanej wody, dodać łyżeczkę soli, ser (można przekroić na pół) włożyć do pojemnika, zalać zalewą, ser musi być zanurzony w całości, przykryć, odstawić do lodówki na 5-6 dni, 2. majonez wymieszać z 3-4 łyżkami zalewy, w której marynował się ser, (sos musi być dość rzadki, żeby dobrze oblewał ser ma półmisku), dodać przeciśnięty czosnek, doprawić do smaku, 3. ser wyjąć z zalewy, pokroić na 1-cm plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać, posypać ser (ładnie wygląda jeśli dodatkami posypiemy w równych rządkach), smacznego