Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu. Idealna do herbaty.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99139
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99139
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , dużą i małą pokrywką od garnka wyciąć kółka. Podzielić na części.
Serek hochland podzielić na 3 części ułożyć na cieście.
Oliwki przekroić na połowę ułożyć na serku.
Paski papryki pokroić w kostkę ułożyć.
Obok papryki układać wiórki sera.
Każdą część zwinąć na rogalika i ułożyć w blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Jajko roztrzepać , posmarować, posypać sezamem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 - 30 minut lub dobrego zrumienienia.