Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smaczne placuszki, które mogą być słodką przekąską, lub drugim daniem ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3737
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5500
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5525
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3737
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5500
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5525
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i te drugie zmiksować z cukrem, serem, budyniami i mąką.
Białka ubić na sztywną pianę. Brzoskwinie odcedzić. Ubitą pianę przełożyć do ciasta i łyżką delikatnie połączyć.
Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce (ilość wedle uznania). 2-3 połówki można odłożyć do dekoracji/podania.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki na małym ogniu na złoty kolor. Usmażone podawać polane mleczkiem kokosowym i z plastrami owoców. Smacznego!