Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smaczne placuszki, które mogą być słodką przekąską, lub drugim daniem ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10636
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10636
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i te drugie zmiksować z cukrem, serem, budyniami i mąką.
Białka ubić na sztywną pianę. Brzoskwinie odcedzić. Ubitą pianę przełożyć do ciasta i łyżką delikatnie połączyć.
Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce (ilość wedle uznania). 2-3 połówki można odłożyć do dekoracji/podania.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki na małym ogniu na złoty kolor. Usmażone podawać polane mleczkiem kokosowym i z plastrami owoców. Smacznego!