Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przekąski :) W sam raz na kolację lub imprezkę :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwiń, pokrój na 12 kwadratów. Cebule obierz, drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć cebulę, oprósz szczyptą soli oraz cukru. Smaż aż cebula się zarumieni. Przestudź i rozłóż na cieście.
Ser żółty oraz mozzarella zetrzyj na tarce, poszatkuj szczypiorek wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na na kwadratach z cebulą. Zawiń rogi tworząc małe poduszeczki. Ułóż na blaszce, posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w 200 stopniach.