Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka zasmakują każdemu kto ich raz spróbuje.
blaszka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia. Marynatą nacieramy skrzydełka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze piekarnika i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Krótko przed końcem pieczenia włączyć termo obieg. Podawać jako przekąskę lub do obiadu. Rada; Tak przygotowane skrzydełka możemy ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować do miękkości co jakiś czas obracając.