Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka zasmakują każdemu kto ich raz spróbuje.
blaszka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2652
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2920
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2652
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2920
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia. Marynatą nacieramy skrzydełka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze piekarnika i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Krótko przed końcem pieczenia włączyć termo obieg. Podawać jako przekąskę lub do obiadu. Rada; Tak przygotowane skrzydełka możemy ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować do miękkości co jakiś czas obracając.