Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe połączenie smaków. Zachęcam do spróbowania - warto, śledzie są po prostu pyszne.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 62
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 196
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 62
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 196
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Jeśli ktoś lubi smak prawdziwego solonego śledzia, wystarczy je jedynie przepłukać. Następnie kroimy go w 2 cm paski. Cebulę kroimy w piórka, imbir obieramy i kroimy w drobniutką kostkę.
Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, imbir oraz cukier. Smażymy aż cebula się zeszkli i zmięknie. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki: żurawinę, liść laurowy, ziele, przyprawę w płynie. Smażymy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i studzimy.
Do tak przygotowanych składników, po przestudzeniu, dodajemy ocet następnie łączymy ze śledziem. Śledzie przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego ;)