Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe połączenie smaków. Zachęcam do spróbowania - warto, śledzie są po prostu pyszne.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17810
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 438
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5344
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17810
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 438
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5344
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Jeśli ktoś lubi smak prawdziwego solonego śledzia, wystarczy je jedynie przepłukać. Następnie kroimy go w 2 cm paski. Cebulę kroimy w piórka, imbir obieramy i kroimy w drobniutką kostkę.
Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, imbir oraz cukier. Smażymy aż cebula się zeszkli i zmięknie. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki: żurawinę, liść laurowy, ziele, przyprawę w płynie. Smażymy jeszcze przez chwilę na małym ogniu i studzimy.
Do tak przygotowanych składników, po przestudzeniu, dodajemy ocet następnie łączymy ze śledziem. Śledzie przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego ;)