Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i ziemniaki. Klasyczne połączenie w polskiej kuchni w nowym poręcznym wydaniu. Zachwyć swoich gości i przygotuj ten prosty i szybki przepis. Tylko dwa główne składniki!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 611
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 611
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy miód, musztardę i sprasowany czosnek. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.
Filety śledziowe uprzednio namoczone przez kilka godzin kroimy na duże kawałki. Dodajemy do przygotowanej marynaty i wkładamy na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry.
Ziemniaki polewamy olejem i posypujemy mieszanką ziół prowansalskich. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Zamarynowane kawałki śledzia układamy na upieczonych plastrach ziemniaków i posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego!