Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i ziemniaki. Klasyczne połączenie w polskiej kuchni w nowym poręcznym wydaniu. Zachwyć swoich gości i przygotuj ten prosty i szybki przepis. Tylko dwa główne składniki!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11801
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1284
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12442
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3348
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11801
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1284
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12442
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3348
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy miód, musztardę i sprasowany czosnek. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.
Filety śledziowe uprzednio namoczone przez kilka godzin kroimy na duże kawałki. Dodajemy do przygotowanej marynaty i wkładamy na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry.
Ziemniaki polewamy olejem i posypujemy mieszanką ziół prowansalskich. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Zamarynowane kawałki śledzia układamy na upieczonych plastrach ziemniaków i posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego!