Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i ziemniaki. Klasyczne połączenie w polskiej kuchni w nowym poręcznym wydaniu. Zachwyć swoich gości i przygotuj ten prosty i szybki przepis. Tylko dwa główne składniki!
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6959
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2911
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 788
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 547
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6959
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2911
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 788
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 547
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy miód, musztardę i sprasowany czosnek. Dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.
Filety śledziowe uprzednio namoczone przez kilka godzin kroimy na duże kawałki. Dodajemy do przygotowanej marynaty i wkładamy na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry.
Ziemniaki polewamy olejem i posypujemy mieszanką ziół prowansalskich. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Zamarynowane kawałki śledzia układamy na upieczonych plastrach ziemniaków i posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego!