Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry śledzik nie jest zły. Jeśli chodzi o mnie, to ja preferuję w słodkiej nucie z dodatkiem cebulki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9774
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 531
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9774
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 531
Składniki
Wykorzystujemy do tej potrawy płaty śledziowe przechowywane wcześniej w occie.
Delikatnie wszystkie płaty czyścimy ze skórki i robimy to bardzo delikatnie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Majonez mieszamy z kechupem. Możemy dodać do sosu jeszcze inne ulubione zioła np curry lub czosnek.
Dla ułatwienia cały sos włożyłem do strzykawki, by było łatwo dekorować kawałki śledzi.
Oczyszczone płaty kroimy na kawałki jakie nam odpowiadają dodajemy cebulkę do każdego kawałka.
Jak mamy całość to dekorujemy sosem i mamy przekąskę. A teraz to już tylko smacznego.