Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i nadaje się na każdą okazje. Śledzi można dodać trochę więcej jak jest podane w przepisie i do sosu pom.dodaję trochę ketchapu,tak dla smaku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1748
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1175
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1748
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1175
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Składniki
Cebulę pokroić na pół plasterki,dusić na patelni z olejem aż się zeszkli, doprawić solą i pieprzem.
Marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i też podusić na oleju ( osobno ).
ZALEWA:
2 słoiczki przecieru pomid. wymieszać z 1 łyżką cukru,octem,wrzucić liście laurowe i ziele angiel. na koniec dodać 2-3 łyżki wody i gotować ok. 10 min.ciągle mieszając na małym ogniu.
W między czasie pokroić matiasy w kostkę lub paski i wymieszać z wystudzoną zalewą.