Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odgrzebany ze starych zapisków...smak powala na kolana. Śledź w tym wydaniu jest boski. Pozostaliśmy przy "zeszytowej" nazwie, choć pewnie błąd się wkradł...ale jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje.
Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki.
Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 14454
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 449
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1891
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 143
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 449
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1891
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 143
Składniki
Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki. Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ciasto pierogowe z blachy według Ewy Wachowicz
Przekąski
Krążki cukinii w serowej panierce
Przekąski
Szparagi w boczku
Przekąski
Szybki tost
Ciasto pierogowe z blachy według Ewy Wachowicz
Ciekawy sposób na wykorzystanie ciasta, które zostało po lepieniu pierogów....
Odsłon: 59
Krążki cukinii w serowej panierce
Panierowane krążki cukinii wzbogaciłam dodaniem plasterka sera żółtego pod zw...
Odsłon: 55