Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odgrzebany ze starych zapisków...smak powala na kolana. Śledź w tym wydaniu jest boski. Pozostaliśmy przy "zeszytowej" nazwie, choć pewnie błąd się wkradł...ale jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358262
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 191
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358262
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 191
Składniki
Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki. Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.