Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odgrzebany ze starych zapisków...smak powala na kolana. Śledź w tym wydaniu jest boski. Pozostaliśmy przy "zeszytowej" nazwie, choć pewnie błąd się wkradł...ale jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje.
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 30
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 147
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 30
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 147
Składniki
Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki. Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.