Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w oleju

Śledź w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 4268

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne.

Składniki

  • 50 dag filetów śledziowych
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka oleju
  • Sok z cytryny
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledź w oleju

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić, pokropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić.
    W słoiku układać na przemian śledzie i cebulę. Zalać olejem.
    Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około tydzień. Słoik od czasu do czasu obracać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń