Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie skutecznie obniżają cholesterol. Bardzo prosty przepis.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 278
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16374
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 106
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 256
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 278
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16374
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 106
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 256
Składniki
Śledzie moczymy przez około 10-12 godzin. Wymieniając wodę w połowie czasu moczenia.
Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek kroimy na plasterki.
W słoikach układamy kolejno warstwę śledzi, kulkę ziela angielskiego, kilka plasterków czosnku, szczyptę majeranku, kawałek liścia laurowego i plasterek cebuli. Powtarzamy do momentu wypełnienia słoików.
Słoiki zalewamy do pełna olejem lnianym. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego!