Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie skutecznie obniżają cholesterol. Bardzo prosty przepis.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Śledzie moczymy przez około 10-12 godzin. Wymieniając wodę w połowie czasu moczenia.
Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek kroimy na plasterki.
W słoikach układamy kolejno warstwę śledzi, kulkę ziela angielskiego, kilka plasterków czosnku, szczyptę majeranku, kawałek liścia laurowego i plasterek cebuli. Powtarzamy do momentu wypełnienia słoików.
Słoiki zalewamy do pełna olejem lnianym. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego!