Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie skutecznie obniżają cholesterol. Bardzo prosty przepis.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22688
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15047
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4801
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45083
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22688
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15047
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4801
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45083
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Śledzie moczymy przez około 10-12 godzin. Wymieniając wodę w połowie czasu moczenia.
Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek kroimy na plasterki.
W słoikach układamy kolejno warstwę śledzi, kulkę ziela angielskiego, kilka plasterków czosnku, szczyptę majeranku, kawałek liścia laurowego i plasterek cebuli. Powtarzamy do momentu wypełnienia słoików.
Słoiki zalewamy do pełna olejem lnianym. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego!