Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie skutecznie obniżają cholesterol. Bardzo prosty przepis.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 34
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 307
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1316
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 129
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 34
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 307
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1316
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 129
Składniki
Śledzie moczymy przez około 10-12 godzin. Wymieniając wodę w połowie czasu moczenia.
Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek kroimy na plasterki.
W słoikach układamy kolejno warstwę śledzi, kulkę ziela angielskiego, kilka plasterków czosnku, szczyptę majeranku, kawałek liścia laurowego i plasterek cebuli. Powtarzamy do momentu wypełnienia słoików.
Słoiki zalewamy do pełna olejem lnianym. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego!