Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie skutecznie obniżają cholesterol. Bardzo prosty przepis.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 155
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 55
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 70
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 155
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 55
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 70
Składniki
Śledzie moczymy przez około 10-12 godzin. Wymieniając wodę w połowie czasu moczenia.
Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek kroimy na plasterki.
W słoikach układamy kolejno warstwę śledzi, kulkę ziela angielskiego, kilka plasterków czosnku, szczyptę majeranku, kawałek liścia laurowego i plasterek cebuli. Powtarzamy do momentu wypełnienia słoików.
Słoiki zalewamy do pełna olejem lnianym. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego!