Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 1542

Świetna przekąska.

Składniki

  • filet solony ze śledzia 2 szt.
  • pół cebuli szalotki
  • małe jabłko 1 szt.
  • śmietana 18% (ukwaszana) 2 łyżki
  • czarny pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledź w śmietanie

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie 2 godziny. Po tym czasie odsączyć je z wody i pokroić na małe kawałki. Cebulę szalotkę posiekać w drobną kostkę. Jabłko obrać i pokroić w kostkę.

  2. Wymieszać wszystkie składniki i połączyć ze śmietaną. Doprawić mielonym pieprzem. Można podać od razu lub włożyć na godzinę do lodówki aby smaki się połączyły. Można podać jako przekąskę lub z gotowanymi ziemniakami na obiad. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń