Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne Polskie śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 862
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1685
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4059
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 103
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 862
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1685
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4059
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 103
Składniki
Śledzie płuczemy z solanki, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na około 1 godzinę, w międzyczasie 2-3 razy zmieniamy wodę. Śledzie osuszamy i kroimy w paseczki, wkładamy do miski i wlewamy ocet, dodajemy przyprawę korzenną, listek i ziele angielskie - odstawiamy na min. 30 minut do zamarynowania.
W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem, szczyptą soli i pieprzu, dodajemy sparzoną cebulę, koperek oraz jabłko - mieszamy.
Układamy w szklanej miseczce na przemian śledzie i sałatkę - odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Śledzie podajemy z chrupiącym pieczywem, np. kromkami bagietki podpieczonymi na złoty kolor w piekarniku lub na patelni grillowej. Przed podaniem dekorujemy świeżą zieleniną, czerwoną papryką pokrojoną w kosteczkę. Smacznego :)