Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledziki nie tylko na Święta
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7688
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7688
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Śledzie przepłukać dobrze zimną wodą. Przełożyć do miski, zalać mlekiem i zostawić na noc. Rano mleko wylać. Jeszcze raz przepłukać ryby i pokroić na bardzo małe cząstki.
Cebulę sparzyć. Pokroić w jak najmniejsze piórka, surową marchewkę kroimy w plasterki, ogórek w drobną kostkę, pieczarki na mniejsze cząstki.
Ocet zagotowujemy z wodą, dodajemy ziele angielskie, sól (jeżeli jest taka potrzeba), pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe. Odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego octu dodajemy oliwę. Dokładnie mieszamy.
Do glinianego garnka warstwami przekładamy: na dół śledzie, cebulkę, pieczarki, ogórki i marchewkę. Przekładamy aż do wyczerpania składników. Następnie zalewamy octem z oliwą. Odstawiamy co najmniej na 4-5 dni w chłodne miejsce.