Przekąski Przepis na:
Śledz w ziołach

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13416
Dodano: 23.11.2014
Odsłon: 6065
Składniki
- filety śledziowe solone 6
- cebula 2
- pieprz czarny 2 łyżeczki
- liście laurowe kilka
- tymianek i suszona bazylia po1/2 łyżeczki
- mielone ziele angielskie pół łyzeczki
- ocet winny 1/4 szklanki
- skórka cytrynowa 1/4 łyżeczki
- olej 1/4 szklanki
- cukier 1/2 łyżeczki
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
przyprawy wymieszać,cebulę pokroić w półplasterki,śledzie pokroić na mniejsze kawałki
-
układać warstwami,śledzie ,zioła,cebula,każdą warstwę posypać szczyptą cukru,skropić octem ,zalać olejem i odstawić najlepiej na dwa dni
-
Tak przygotowane śledzie doskonale smakują z ziemniakami z wody lub ciemnym pieczywem.
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 10 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
tak przyrządzony śledź musi smakować wybornie!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju ryby, a śledzie w każdej postaci :-), Twój przepis i prezentacja zachęcają do spróbowania :-). Pozdrawiam :-)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Kusicie dziewczyny śledziami,ja zabieram następny przepis,a najchętniej już bym skonsumowała chociaż cząstkę,pysznie wyglądają,pozdrawiam")3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Półmisek wygląda bardzo zachęcająco :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Pychoty,zabieram przepis:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
zabieram przepis, bo brzmi bardzo smacznie:)3 Kto głosował? | Odpowiedz