Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8532
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 569
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8532
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 569
Składniki
Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z wody i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, następnie wrzucić do wrzątku i pogotować ok 5 minut, przelać na sitko, odsączyć. Krążki ananasowe pokroić na małe kawałki i dodać razem z cebulą do śledzi. Majonez wymieszać z sokiem z ananasa, dodać sól oraz pieprz i wymieszać razem ze rybą. Najlepiej sałatka smakuje na drugi dzień.