Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z wody i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, następnie wrzucić do wrzątku i pogotować ok 5 minut, przelać na sitko, odsączyć. Krążki ananasowe pokroić na małe kawałki i dodać razem z cebulą do śledzi. Majonez wymieszać z sokiem z ananasa, dodać sól oraz pieprz i wymieszać razem ze rybą. Najlepiej sałatka smakuje na drugi dzień.